Norsk økoturisme

Norske økoturisme-bedrifter tilbyr natur- og kulturopplevelser med lokal forankring og ekte møter med mennesker og natur.

"Økoturisme er berikende natur- og kulturopplevelser, tilrettelagt av ansvarlige reiselivsbedrifter med omsorg for sine gjester, miljøet og det lokalsamfunnet de er en del av".  ©Visjon for Norsk Økoturisme

I tillegg finnes det en egen norsk økoturisme definisjon:

Norsk økoturismes definisjon og prinsipper bygger på internasjonale prinsipper for økoturisme og ivaretar internasjonale mål for økoturisme anbefalt av FN og Den Internasjonale Økoturismeforeningen. Samtidig har norsk naturbrukstradisjon, vår reiselivsstruktur og våre miljøutfordringer fått satt rammene for økoturisme i Norge

Økoturismens verdier ligger dypt forankret i nordmenn. Å leve i pakt med naturen og drive utendørs aktiviteter er en stor del av vår felles kulturarv.

Opplevelser

Hvis du er interessert i økoturisme, trenger du ikke dra til utlandet for spennende og eksotiske opplevelser og inntrykk. Vi kan anbefale ulvesporing i Rendalen eller guided kajakktur i Lofotens ville natur. Eller hva med et opphold på Bjåen Fjellstove hvor bestemors tradisjoner holdes i hevd høyt oppe i Setesdalen? Har du en drøm om å prøve hundekjøring kan du oppleve det på Svalbard, i Østerdalen eller Finnmark hvor uendelige vidder venter å deg og hundespannet.

Innlandet har også varierte økoturismeopplevelser å by på. Ta turen til Rendalen der du kan være med på padling, fisking eller guidede turer sommer og vinter. Eller besøk Kittilbu utmarksmuseum som byr på masse varierte aktiviteter og du vil garantert lære noe nytt om hvordan de tidligere har levd i disse områdene.

Geilo tilbyr flere økoturismebedrifter mange spennende aktiviteter i god økoturisme-ånd.

I Trøndelag finner du økoturismebedrifter som gir deg opplevelser i og nær nasjonalparker, som serverer lokal mat eller hva med å kun oppleve stillhet tett på naturen. Finnmark byr også på fuglekikking i Varanger, en av verdens beste destinasjoner for dette.

Flere av de norske økoturismebedriftene tilbyr utleie av hytter hvor du kan ordne deg selv og velge om du vil være med på organiserte turer i nærmiljøet eller utforske området selv.